Att älskas utav dig är det vackraste för mig” – ett välkänt citat. Frågan som råder är då.. Hur visar jag det på det sätt, så att kärleksspråket blir begripligt för dig?
Vi alla talar ju olika kärleksspråk, det är ett eget språk i sig som förmedlar det vi känner inom oss, för varandra. Man säger ju att det finns 5 olika typer av språk inom kärleken.

  1. Uppskattande ord – i orden ligger kärleken från mig till dig. ”Jag älskar dig”, ”du är så vacker”, ”jag är så glad att jag har funnit dig” m.m – på det sättet visar du din kärlek för din respektive och hen visar även detta för dig när hen uttrycker sig på detta sätt.
  2. Kvalitetstid, att spendera tid tillsammans, att prioritera OSS framför allt annat, att verkligen planera in tid så att den finns för Dig, det är kärlek för mig!
  3. Presenter, att ge varandra små gåvor, det är mitt sätt att visa kärlek på. Jag tänker noggrant ut vad du ska få och jag överraskar dig när du som minst anar!
  4. Service, att ställa upp, det är nog en självklarhet kanske för alla par, att finnas där för varandra. Men när det är ett kärleksspråk det handlar om så är detta sättet att säga”JAG ÄLSKAR DIG!”
  5. Fysisk kontakt, med pussar, kramar, kel och gos. Detta är sättet för mig att tala om för dig att jag verkligen älskar dig. Då spelar varken ord, presenter eller service så stor roll i att bekräfta kärleken jag känner för dig, utan jag älskar att vara nära dig!
    Och när man då vet vilken kategori man tillhör, måste man även få reda på vilket språk sin respektive pratar. Och detta är grund för många konflikter och misstänksamhet. Tankar som kan fara upp hos en själv är b.la. ”Hen säger ju inte längre att hen tycker om mig… gör hen inte det?” Fast hen kanske har service som kärleksspråk och servar dig dygnet runt, med vad du behöver och finns alltid nära till hands… och vice versa.

Pratar ni förbi varandra när ni kommunicerar i kärlekens tecken?
Har ni god förståelse i era olikheter att visa kärlek på?
Eller pratar ni kanske till och med samma språk?

När två människor lever ihop, är det viktigt att tanka och tänka kärlek, för en djup förståelse för varandra och för en livslång relation <3 Kärlek är ju livet! Inte sant?! https://www.karlekstanken.se/
Kategorier: Uncategorized

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras.