Jag vet inte om du känner till att vi människor har olika kärleksspråk? Det är i alla fall ett av våra teman i Kärlekstanken® och jag kom i kontakt med det i USA för säkert 15 år sedan. För mig var det en ögonöppnare av rang, för plötsligt förstod jag att min man visade sin kärlek genom att göra saker för mig. Jag själv ville ha vackra ord och få höra att jag var snygg, att han älskade mig och sådant och trodde inte på honom när han sa att han visade sin kärlek på andra sätt. Jag blev bara ledsen och besviken och kände mig oälskad. Tills jag stötte på boken ”Kärlekens 5 språk” av Gary Chapman och fick kunskap som troligen räddade mitt äktenskap. 

Igår satt jag och Gunnar och skulle göra Par- och relationssparringen® och gjorde därför den förenklade Kärleksspråksenkäten som finns i Kärlekstanken. Plötsligt kände jag att jag ville välja att ”jag känner min partners kärlek när han tar hand om mig”, ”när han diskar” och inte alls lika mycket om ”han säger att han älskar mig”. Jag svarade i alla fall pliktskyldigast att det var när jag fick höra berömmande ord från min partner som jag kände hans kärlek. För jag VET ju att det är mitt kärleksspråk. Det är i alla fall så jag visar min kärlek och uppskattning. Men det fick mig att börja fundera på om man kan byta kärleksspråk? Eller om det är så att jag förstår Gunnars kärleksspråk så bra nu att jag är flytande på det och känner därför hans kärlek när han använder sitt ”språk”? 

Jag har fortfarande inte bestämt mig, det finns säkert inget rätt och fel på det, men för mig blir det återigen så tydligt hur mycket det underlättar för en harmonisk relation när man förstår kärlekssignalerna. När jag inte behöver känna mig oälskad för att Gunnar hellre lagar en mysmiddag åt oss än säger att jag är den vackraste kvinnan han vet… Eller så är jag bara latare nu är förr och tycker det är viktigare att slippa laga mat! 😂

Är du medveten om ditt eget och din partners kärleksspråk? Hur ni uttrycker kärlek och hur ni vill få kärlek? Har ni inte Kärlekstanken® så finns det många sådana tester gratis på internet. Det kan vara ett kärleksfullt helgnöje som kan skapa mer lugn och färre missförstånd i er relation. Och har ni gjort det kan ni prova igen och se om ni utvecklat någon ny dialekt! 

Ha en varm och kärleksfull helg trots vintern utanför dörren!

Kategorier: Uncategorized

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras.