Här är det snabba kast minsann. Precis som det är i livet ibland. Förra veckan pratade vi om den ljuvliga, förhäxande känslan av nyförälskelse, men säg den njutning som varar. Den här veckan djupdyker vi i hur vi tänker, reagerar och agerar när den obehagliga och oönskade känslan ”det är över” plötsligt finns där. Har det hänt dig någon gång?

Ja vad gör vi då? Det finns en oändlig mängd val att göra i denna situation. Och du har säkert använt många av dem, men jag har en känsla av att vi kanske generellt har en tendens att göra på samma sätt, gång efter gång. Våra mönster, de är svåra att bryta nämligen… Om du varit tillsammans med fler än en person, fundera på hur relationen/relationerna tog slut. Finns det en gemensam nämnare? Är det du som tröttnat, eller är det din partner? Är orsakerna ungefär samma eller inte? Om du är i en relation nu, vad ska du göra för att den ska bli hållbarare än de tidigare relationerna?

Ja det är många frågor och jag erbjuder inte så många svar. Inte annat än att vi alla är olika och vi ibland kan behöva funderar lite på vad vi tänker och känner och hur det får oss att agera. Vi kommer givetvis att prata om det här på onsdag, jag och Karolina, och har du någon fundering, fråga eller reflektion är du välkommen att höra av dig till oss innan dess, så kan vi diskutera lite extra kring just den frågan på onsdag.

Här och nu är det viktigaste rådet att inte stanna om du inte mår bra. Men kanske också fundera ett varv till på varför det är så? Är det något du kan påverka kanske? Framförallt om din strategi när det blir jobbigt i en relation är att sticka. Om du istället har en historik i att stanna för länge, ge relationen för många chanser, då kanske du ska prova göra något annorlunda. Vad? Ja det vet bara du. Och kanske din partner? Jag älskar scenen i Yrrol där Suzanne Reuter säger ”Blanda inte in mig i vårt förhållande”, för den är så talande. Ibland är det faktiskt så det känns. När partnern bara tjatar och tjatar och aldrig är nöjd. Men det händer väl aldrig dig? Nej, jag trodde väl det, självklart inte… Och glöm inte att varje gång du funderar och får insikter så utvecklas du och blir lite klokare. Så med lite reflektion blir även sådant som gör ont meningsfullt över tid.

Så vad är ditt bästa råd om relationen börjar kännas tråkig, eller om din partner känns blek i jämförelse med din nya intressanta och färgstarka kollega? Livet är fullt av läckra och roliga människor, så hur behåller du känslorna för din partner? Och håller dig själv ”säljbar” som jag brukar säga? Din partner träffar ju också alla dessa läckra personer så att vara ”säljbar”, det är för mig att inte sluta vara den härliga människa du är på jobbet och med vännerna när du är med din partner. Det är lätt att gå i fällan att vara utpumpad när du kommer hem, direkt glida in i mysdräkten och vara för trött för att ens berätta hur dagen varit. Och ja, det säger jag så klart för att jag själv kommer på mig med att bli den personen ibland. Periodvis alldeles för ofta… Men livet blir roligare även för mig när jag känner mig snygg och rolig och jag blir också tryggare i relationen då. Det viktigaste är trots allt att må bra! Har du några tips att dela med dig av? Låt oss veta så delar vi vidare på onsdag! Vi hörs!

Kategorier: Uncategorized