Dejting – När vi måste vara hemma…

… och inte får träffa några utanför familjen. Hur blir det då när man saknar partner? Det är nu jag är extra glad att jag har Gunnar. Tänk att dejta i dessa tider! Hopplöst! Du är ”småkriminell” om du föreslår ett fysiskt möte och att gå på dejt är plötsligt en extremsport förenad med livsfara. Så adrenalinknarkare kan, som ett alternativ till att bestiga Mount Everest, utmana livet med att gå på dejt. Med ett outtalat reseförbud hittas farorna på närmare håll… Det är inget att skoja om, men seriöst, om man inte vill vara utan partner ens en minut till denna tråkiga november, vad gör man då?

Om man ses, mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket givetvis INTE är bra, så får man inte komma närmare än 1,5 meter. Och så kan det vara uppåt ett år till. Eller längre! Så någon ny, mer fysisk kärlek, är inte att tänka på om man är en god medborgare och följer rekommendationerna. Fast en möjlighet är förstås att göra ett coronatest innan första dejten och sedan genast flytta ihop. Så kan man ju göra. Lite risky business, men ändå rätt romantiskt… Och sedan får man ju gott om tid att lära känna varandra för helst ska man inte lämna hemmet. Alls. Ur den aspekten kan dessa tider vara helt rätt för romantik.

En av mina vänner som provat dejta via någon dejtingapp klagade hela tiden på att allt utvecklade sig så långsamt. ”Är man 50+ får man ju rappa på lite” som hon uttryckte sig. ”Bara en massa meddelanden fram och tillbaka. Varför inte bara ses och märka om man gillar varandra eller inte?” var hennes pragmatiska och något mer raska urvalsprocess. Med coronan i hasorna är det kanske så det blir när man väl ses. Man får passa på medan covid-testen är färska helt enkelt!

Är det någon som vet hur man gör? Utan att riskera folkhälsan? Fasen vad deppigt! Håll fast vid kärleken och var tacksam för den, det är väl det bästa rådet och min slutsats så här i skrivande stund, fredagen den 13:e…

Kategorier: Uncategorized

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras.