Den här veckan har jag lagt in olika ”kortisar” kring hur vi tolkar och tänker kring vad andra säger till oss. Syftet har varit att visa att det faktiskt även här är vi som äger vår egen tolkning. Ju mer jag förstår hur mycket makt jag själv har över hur jag mår, ju nöjdare blir jag! Och sånt kommer successivt med allt jag hör och upplever. Just det här med tolkning har jag ett underbart exempel på från min dotters dagis Det här var många år sedan nu, men jag glömmer det aldrig. Eftersom det var ett föräldra­kooperativ så fick vi föräldrar förmånen att rycka in och hjälpa till med barnen när någon av pedagogerna var sjuk. Följande händer:

Lilla Anna sitter med några vänner och spelar spel. Plötsligt säger en av ”vännerna” ”Vad stora öron du har Anna!”. Uppsåtet är tydligt för alla och det är inte snällt. Anna har också verkligt iögonfallande stora öron. När Anna lyser upp och svarar ”Tack!” lärde jag mig något viktigt. Om jag utgår från att alla vill mig väl och hör och tolkar allt andra säger med det som utgångspunkt, så kommer det påverka hur jag mår. På ett bra sätt. Lilla Anna hade lärt sig att människor är goda och därför kunde hon inte ens föreställa sig att någon skulle vilja säga något till henne som inte var positivt. Jag ÄLSKAR det och jobbar på att anamma det varje dag sedan dess!!

Så tillbaka till veckans frågor på Instagram och Facebook. Lärde du dig något av dem? För det är ju du som äger din tolkning! Hur tolkar du vad andra säger till dig? Har du märkt och uppmärksammat vilken skillnad det blir när du tar ägandeskap över din tolkning? Har du hittat några mönster i dina tolkningar? Och luskat ut lite vad de i så fall beror på? I de teman vi jobbar med nu så handlar det om att må bra. Att ta hand om oss själva, för vår relation med oss själva skapar grunden för alla andra relationer. Och varför inte välja en positiv tolkning om det finns en möjlighet och jag mår bra av det?

Allt handlar om vanor och mönster och att bryta mönster är inte lätt. Oftast inte i alla fall, men du kanske är en naturbegåvning! Så tolkar jag det😉! Låt oss TRÄNA positiv tolkning i helgen och se hur det påverkar våra relationer! Dela gärna med dig om du ser eller märker någon skillnad.

Kategorier: Uncategorized

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras.