Inte illa alls faktiskt! Äktenskapet är också i en lugn och skön fas nu. Vi har tagit oss förbi småbarnsåren och åren när de flyttade hemifrån vilka alla var rätt komplicerade och komplexa. Först var det svårt att fatta att vi inte kunde bestämma själva över vår tid och sedan var det svårt att förstå hur vi skulle kunna klara oss utan att barnen längre behövde oss. Alla de erfarenheterna finns med i tankarna när jag gjort övningarna/lekarna i Kärlekstanken. Jag tänkte kanske inte så tydligt på det då, men nu ser jag det. Och ett tips från sparringpartnern (jag) är att leka med Kärlekstanken medan ni har tiden så att ni sedan har dessa verktyg och attityder i ryggmärgen när det verkligen hettar till. Ni som varit tillsammans ett tag och har barn vet hur det är. När man slåss om vem som ska få gå till jobbet när Lisa är snorig igen. Vem som har viktigaste uppdraget och viktigaste mötet och viktigaste… Ja, vem som är viktigast helt enkelt! I stridens hetta är det lätt att glömma det där med respekten…Och andra spännande saker och diskussioner som självklart dyker upp. Det är ett helt nytt liv att leva med barn och samtidigt är det det bästa! Tycker jag då.

När de sedan flyttar hemifrån, vilket känns som en omöjlighet när de är 4-5 och man bara tokälskar dem. Gunnars mamma och han satt och grät när han var 5 för att han så småningom skulle göra lumpen. Det fick jag höra som en liten anekdot när vi blev tillsammans och jag skrattade rått åt det. Herregud, var de inte kloka?? Sedan när våra barn var i den åldern kände jag full sympati med min svärmor, det kan jag lova. Men allt går och när de är redo att lämna boet så är det bara att gilla läget. Hitta på egna och nya nöjen, för det är ju inte bara barnen som försvinner, även plånboken blir större och största ”löneförhöjningen” på många år (helt utan förhandling) landar in!

Jaja, vad gjorde vi då, på vår stora dag? Jo vi drack Asti Martini i våra bröllopsglas (se bilden) och satt och pratade om de senaste 28 åren och vilka highlights de innehållit. Gissa vilka två som varje år dyker upp som de allra viktigaste? Det gjorde vi hemma (vi kunde ju inte få med oss glasen). Sedan gick vi vidare till SMAK där vi fick otroligt god mat och dryck med olika smaker (därav namnet) och under kvällen pratade vi om de nästkommande 28 åren. Vilka målsättningar har vi, vad behöver vi göra för att skapa de bästa förutsättningarna för att det blir 28 år till? Tiden flög kan jag säga och det var en underbar eftermiddag och kväll. Inget går upp mot att få mysa en stund med de härliga saker som livet innehållit så här långt, samtidigt som det finns utrymme och möjligheter till framtidsdrömmar. Det öppnar upp för TACKSAMHET, som är så viktigt. Tacksamhet är viktigt för att det ger en så skön känsla inuti! Prova direkt får du se. Och för relationen gör det underverk. Alltid och i alla faser!

TACK för att du läser det här! Njut av livet och kärleken!

Kategorier: Uncategorized

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras.